Bilim Sınavına Girecek Adaylar için Önemli Duyuru

Yayınlanma Tarihi: 24-06-2022

2022-2023 öğretim yılı güz yarıyılı başvuru kılavuzunda belirtildiği üzere “2 Haziran 2022 tarihli Enstitü Kurulunda alınan karar gereği, bir lisansüstü programa başvuru sayısının 100’den fazla olması ve bilim sınavında sözlü yapılması durumunda, anabilim dalının isteği ve enstitü yönetim kurulunun kararıyla, açılan kontenjanın 10 katı kadar öğrenci bilim sınavına alınacaktır (Bu sayı 100’den az olmayacaktır). Bilim sınavına girecek öğrenciler ise ALES puanı ve mezuniyet notlarının aritmetik ortalamasına göre belirlenecektir. Bu sıralamayı içeren liste, bilim sınavından önce ilan edilecektir.”

Bu durumda olan Psikoloji Yüksek Lisans programına 100 kişilik aday öğrencinin girmesine karar verilmiştir.

Diğer programların bilim sınavına başvuran tüm adaylar girecektir.

İlk 100’e girip bilim sınava katılacak olan aday öğrenci listesi için tıklayınız.