Yüksek Lisans Yabancı Dil Yeterlik Sınavı Hakkında

Yayınlanma Tarihi: 08-07-2021

Enstitümüz yüksek lisans programlarına başvurularda yabancı dil ön koşulu bulunmaktadır. Bu koşul için; YÖK ve ÖSYM tarafından yapılan merkezi yabancı dil sınavından ya da ÖSYM tarafından eşdeğerliliği kabul edilen sınavlardan geçerli puan aldığını belgeleyemeyen adaylar için  “Yüksek Lisans Yabancı Dil Yeterlik Sınavı” Üniversitemize bağlı Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından  düzenlenmektedir.

Yüksek Lisans Yabancı Dil Yeterlik Sınavı 6 AĞUSTOS 2021 tarihinde 11:00-14:00 saatleri arasında online.deu.edu.tr’de ÇEVRİMİÇİ (ONLINE) olarak yapılacaktır.

Sınav başvuruları 08- 28 Temmuz 2021 arasında, başvuru için son gün olan 28 Temmuz günü saat: 17.30’a kadar aktif olacak olan başvuru ekranından yapılacaktır.

Sınav ve başvuru işlemleri ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız.