DEÜ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSU İLANI

Yayınlanma Tarihi: 22-08-2022

100/2000 YÖK Doktora Bursu kapsamında 2022/2023 GÜZ yarıyılında aşağıda belirtilen koşulları taşıyan adaylar arasından, aşağıda belirtilen alanlarda doktora öğrencisi alınacaktır. 100/2000 YÖK Doktora Bursu kapsamında Doktora Programları ve alanlar ile kontenjanlar sayıları belirtilmiştir. Burs kapsamda eğitimine devam eden doktora öğrencilerine azami 4 yıl boyunca, bütünleşik doktora öğrencilerine azami 5 yıl boyunca yılda 12 ay (herhangi bir işte çalışmayanlara ayda 3.825 TL, çalışanlara ayda 910 TL) olmak üzere burs ödemesi yapılacaktır. Burs alan öğrencilerin eğitimlerine kesintisiz devam etmeleri gerekmektedir. Kayıt donduran öğrencilere bu süre zarfında burs ödemesi yapılmamaktadır.

100/2000 YÖK Doktora Bursu için Enstitümüze başvuruda bulunmak isteyen adaylar, 19/08/2022 – 15/09/2022 tarihleri arasında, saat 17:00’ye kadar https://debis.deu.edu.tr/OgrenciIsleri/Ogrenci/yuzikibin/index.php web erişim sayfasındaki başvuru sistemi üzerinden başvuru işlemlerini yapabileceklerdir.  Enstitümüz tarafından ilan edilecek gerekli belgeleri, yine başvurulacak Enstitünün Öğrenci İşleri birimine şahsen teslim ederek başvurularını tamamlamaları gerekmektedir.

Gerekli diploma unvanına sahip olan adayların sınav saatleri çakışmayacak şekilde birden fazla Enstitüye ve aynı Enstitünün birden fazla alt alanına başvuru yapabileceklerdir.

DEBİS üzerinden başvuru yapan adayların, aday numaraları ile başvuru evraklarını enstitümüz öğrenci işleri birimine 15/09/2022 saat: 17:00’ye kadar iletmemeleri durumunda, adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

SINAV TARİHİ :

Sosyal Bilimler Enstitüsü kabul sınavı 16.09.2022 tarihinde saat:10.00’da, yapılacaktır.

KAZANANLARIN İLANI:

Kazanan adayın ilanı Enstitümüz web sayfasında 19/09/2022 tarihinde ilan edilecektir.

 

KESİN KAYIT TARİHLERİ:

  • Asıl listeden kayıt hakkı kazananlar : 20/09/2022 günü içinde.
  • Yedek listeden kayıt hakkı kazananlar : 21/09/2022 Saat:12.00’ye kadar kayıtlarını yaptırmak zorundadırlar.

BAŞVURU KOŞULLARI:

  • T.C. vatandaşı olmak.
  • İlana ilk başvuru tarihi itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış
  • Doktora programı için yüksek lisans derecesine sahip olmak. Bütünleşik doktora programı için lisans derecesine sahip
  • Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinin ve başvuru yapılacak yükseköğretim kurumunun belirlediği başvuru ve kabul şartlarını taşıyor
  • Kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarında çalışmıyor
  • Devlet veya Vakıf Yükseköğretim Kurumlarının öğretim elemanı kadro ve pozisyonlarında (kadrolu, kadrosuz, saatlik sözleşmeli, yarı zamanlı vb.) çalışmıyor olmak.
  • Halen devlet yükseköğretim kurumunda doktora eğitimine devam ediyorsa tez aşamasına geçmemiş olmak

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER:

  1. Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlük Başvuru Sistemi üzerinden alınacak başvuru numarası.
  2. ALES Sonuç (Son beş yıl içinde alınmış olmak koşulu ile, ALES’ten en az 60, doktora programına lisans derecesinde başvuru yapacak adaylardan en az 80 (İlgili Enstitünün belirlediği puan türü), puan alınması koşulu aranır.)
  3. İngilizce Yeterlik Belgesi; ÖSYM tarafından yapılan merkezi yabancı dil sınavından (YÖKDİL dahil) (İngilizce) en az 55 puan (Son 5 yıl içinde ) veya ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından eşdeğerliği kabul edilen sınavların herhangi birinden bu puan muadili bir puan (Son 3 yıl içinde ) alınmış olmalı.
  4. Doktora programlarına Yüksek Lisans derecesi ile başvuru yapacak adaylar için Lisans ve yüksek lisans diploması veya resmi onaylı mezuniyet belgesi örneği (Tezsiz yüksek lisans programı mezunları için 6 Şubat 2013 tarihinden önce kayıtlanmış olmaları), Doktora programlarına Lisans derecesi ile başvuru yapacak adaylar için Lisans diploması veya resmi onaylı mezuniyet belgesi örneği.
  5. Doktora programlarına Yüksek Lisans derecesi ile başvuru yapacak adaylar için Lisans ve yüksek lisans öğrenimi, Doktora programlarına Lisans derecesi ile başvuru yapacak adaylar için lisans öğrenimi sırasında aldığı dersler ve notlarını gösterir resmi onaylı belge (Lisans derecesine sahip olanların doktora programlarına başvurularda lisans not ortalamalarının 100 üzerinden en az 80, 4 üzerinden en az 3 puan almaları gerekir).
  6. Resmi onaylı ve fotoğraflı nüfus cüzdanı örneği (TC Kimlik no belirtir)
  7. Kısa özgeçmiş
  8. Var ise yayınlarının bir listesi
  9. Bir adet fotoğraf (4,5-6 boyutunda)

Sınav yeri/saati/değerlendirme kriterleri ve sınav sonucu/yerleştirme bilgiler ilgili Enstitü web sayfalarında ilan edilecektir.

ENSTİTÜ

WEB ERİŞİMİ

Sosyal Bilimler Enstitüsü

https://sbe.deu.edu.tr/tr/

 

ALT ALAN

ENSTİTÜ

KONTENJAN

ANABİLİM DALI

PROGRAMI

ARANAN MEZUNİYET UNVAN(LAR)I

Psikoloji (Aile Psikolojisi, Klinik Psikoloji, Bireysel ve Toplumsal Psikoloji Dahil)

 

Sosyal Bilimler

 

1

 

Psikoloji

 

Psikoloji Doktora

 

Psikoloji alanında lisans ve yüksek lisans derecesine sahip olmak.

 

Moleküler Onkoloji ve Kanser Araştırmaları

 

Sağlık Bilimleri

 

 

1

 

Onkoloji

Translasyonel Onkoloji Doktora

Tıp Doktoru olanlar ile Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri Alanlarında Yüksek Lisans yapmış olanlar.

Temel Onkoloji Doktora

Fen Bilimleri ve Sağlık Bilimleri alanlarında en az bir yüksek lisans veya Tıp Fakültesi mezunu olmak.

Temel Onkoloji Bütünleşik Doktora

En az dört yıllık sağlık veya fen alanında lisans mezunu olmak.

 

Tıbbi Biyoloji ve Genetik

Tıbbi Biyoloji ve Genetik Doktora

En az bir Yüksek Lisans, Tıp, Veteriner, Diş Hekimliği ya da eşdeğeri diploma sahibi olmak.

Tıbbi Biyoloji ve Genetik Bütünleşik Doktora

Dört yıllık lisans diploması veren Fen Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Mühendislik Fakültesi mezunları başvurabilirler.

 

Tıbbi Biyokimya

 

Biyokimya Doktora

Tıp Fakültesi; Biyokimya, Biyoloji, Kimya, Tıbbi Biyoloji, Moleküler Biyoloji, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Biyoteknoloji, Biyomühendislik,, Moleküler Tıp programlarında Yüksek lisans yapmış olmak.

 

Moleküler Tıp

 

Moleküler Tıp Doktora

Tıp Fakültesi mezunu olmak, ya da Fen Veteriner Diş hekimliği Eczacılık ve Mühendislik Fakültesi Mezunu olup Sağlık Bilimlerinde, Fen Bilimlerinde ya da Mühendislik ve Doğa Bilimlerinde Yüksek Lisans yapmış olmak. Adayın birden fazla yüksek lisans diploması var ise, başvuruda son aldığı Yüksek Lisans diploması esas alınır.

 

Medikal Fizik

 

Medikal Fizik Doktora

Fizik, Medikal Fizik, Radyoterapi Fiziği, Sağlık Fiziği, Biyofizik alanlarında ya da Mühendislik Fakültelerinden Bilgisayar Mühendisliği, Nükleer Fizik ve Nükleer Enerji Mühendisliği, Biyomedikal, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Tıbbi Biyoloji, Tıbbi Biyoloji ve Genetik, Biyoloji, Moleküler Tıp, Biyokimya Yüksek Lisansı yapmış olmak.

 

İnsan Beyni ve Nörobilim

İzmir Ulus. Biyotıp ve Genom

 

1

Genom Bil. ve Mol.Biyoteknoloji

Moleküler Biyoloji ve Genetik Bütünleşik Doktora

Sağlık, Fen ve Mühendislik ve ilgili enstitülerin 2 yıllık tezli yüksek lisans programından veya Tıp, Veterinerlik, Eczacılık fakültelerinden mezun olmak.

Biyotıp ve Sağlık Teknolojileri

Biyotıp ve Sağlık Teknolojileri Doktora

Sağlık, Fen ve Mühendislik ve ilgili enstitülerin 2 yıllık tezli yüksek lisans programından veya Tıp, Veterinerlik, Eczacılık fakültelerinden mezun olmak.


  • Enstitümüz resmi tatillere denk gelmemek üzere her hafta çarşamba günü yönetim kurulu yapılmaktadır.

    Çarşamba günü yapılan yönetim kuruluna alınacak evrağın en geç aynı haftanın pazartesi günü mesai bitimine kadar enstitüye ulaştırılması gerekmektedir.

  • (zorunlu)

  • Font Boyutunu Değiştir
    Kontrast