Ders Muafiyet Talepleri Hakkında

Yayınlanma Tarihi: 09-02-2024

Enstitümüz lisansüstü programlarında öğrenim görmekte olan öğrencilerin muafiyet talepleri 12-16 Şubat 2024 tarihleri arasında alınacaktır. Öğrencilerin enstitümüze dilekçe ile başvurmaları gerekmekte olup başvuru şahsen veya resmi vekiller tarafından elden yapılmalıdır.

I. Dilekçede daha önce alınmış olunan derslerin karşılığında hangi derslerden muaf olmak istendiği belirtilir. Dilekçe ekinde daha önce öğrenim görülen kurum tarafından onaylanmış not döküm belgesi (mühürlü, imzalı ve kaşeli veya E-Devlet uygulaması üzerinden alınmış) ve başarılı olunmuş derslerin içerikleri (mühürlü, imzalı, kaşeli veya ilgili üniversitenin ders bilgi
paketine ait linkten alınacak ders içerikleri) bulunmak zorundadır.

II. Lisansüstü programlarda alınan derslerin azami geçerlilik süresi beş yıldır. Bu süreleri aşan derslerin muafiyet işlemleri yapılmaz. Diploma derecesine saydırılmamış olması koşulu ile daha önce başka bir kurum/programdan alınıp ders yüküne saydırılmak istenen lisansüstü dersin de son beş yıl içinde başarılmış olması gerekir.

III. Ders muafiyet talebi Enstitü Yönetim Kurulu tarafından karara bağlanıncaya kadar öğrenci muafiyet talebinde bulunduğu derslere devam etmek zorundadır. Muafiyet talep edilen dersin zorunlu veya seçmeli olması durumuna bakılmaksızın, daha önce alınan dersin AKTS ve yerel kredisinin muaf tutulacak dersinkinden düşük olmaması kaydıyla ders içeriğinin uygunluğu Anabilim Dalı Başkanlığı tarafından belirlenerek Enstitü Yönetim Kurulu tarafından karara bağlanır.