Bilim Sınavları Sırasında Uyulması Gereken Hususlar Hakkında Önemli Duyuru

Yayınlanma Tarihi: 29-08-2021

Öğrenciler, bina girişlerinde yapılacak kontrol sonrasında sınav salonlarına alınacaktır. Her aday kendisine belirtilen salonda sınava girmek zorundadır. Adayların gireceği sınav yerleri ile sınav salonları önceden erişim sayfamızda ilân edilecektir.

Sınavın yapılacağı binaya girişlerde talep edilen belgeler:

1. HES KODU (karekod işleminizi hızlandıracaktır),
  2. Nüfus cüzdanı, Mavi Kart, Oturma iznine ilişkin kimlik veya Pasaport,
  3. Sınav Giriş Belgesi.

Binaya alınan aday öğrencinin salgın kapsamında öngörülen sosyal mesafe, maske vb. önlemlerine aynen uymaları gerekmektedir. Herhangi bir adayın bu kurallara uymaması halinde, kendisinden sınav salonundan çıkması talep edilecektir. Aday öğrencinin durumu tutanakla tespit edilip sınavı geçersiz sayılacaktır.

Aynı şekilde sınav devam ettiği sürece salon görevlilerinin ikaz ve talimatlarına uymayan adayların durumu tutanakla tespit edilecek olup sınavları geçersiz sayılacaktır.

Adayların sınav sırasında birbirlerinden hiçbir şekilde silgi, kalem vb. alışverişinde bulunamayacaktır.

Sınavın bitimi ile adaylar sınav belgelerini sosyal mesafe kurallarına uygun olarak ilgili birimlere teslim edecektir.

Sınava ilişkin yönergeler ayrıca ilgili Anabilim Dalı tarafından belirlenecektir. Her aday bu yönergelere uymak zorundadır.

Sınav giriş ve çıkışlarında sosyal mesafe kuralının belirlenmesi için sınav salonundan çıkışlar salon görevlileri tarafından koordine edilecektir.

Sınav belgeleri kapalı zarf halinde, sınav sonuçlarının jüriler tarafından imzalanarak tutanakla Enstitümüze iletilmektedir. Enstitümüz, belgelerin tamam olduğuna kanaat getirdikten sonra bu sonuçları ilân etmektedir. Sonuçlar, Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Kanun’a uygun olarak isimlerin ancak baş harflerinin yazılması ile toplu bir şekilde ilân edilmektedir.

Sınav sonucu başarılı olan adaylarımızın ilânda belirtilen süreler içinde kesin kayıt yapmaları gerekmektedir. Bu süre zarfı içinde kayıt yaptırmayan öğrencilerin kayıt yapma hakkı sona erecektir. Kesin kayıt yaptırmayan öğrenci kadar, sınav jürileri tarafından belirlenen yedek kontenjandan kayda hak kazanlar, ilânda belirtilen süreler içinde kayıtlarını yapabileceklerdir.