Online DEU Hakkında Bilgilendirme

Yayınlanma Tarihi: 19-10-2020

Sevgili öğrencilerimiz yeni akademik yılda hepinize başarılar dileriz.

Küresel COVID-19 salgını nedeniyle üniversitemiz Senatosunun 17.09.2020 tarih ve 554/2 sayılı kararı ile 2020/2021 Öğretim Yılı Güz Yarıyılında Enstitümüzün tüm dersleri Dokuz Eylül Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi koordinatörlüğünde uzaktan öğretim yoluyla yürütülecektir.

Öğrencilerin derslere katılımına ilişkin detaylar Dokuz Eylül Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezinin web sayfasında yer alan “Uzaktan Öğreniyorum” kitapçığında yer almaktadır.

Bu süreçte destek almak isteyen öğrencilerimiz online.sbe@deu.edu.tr ve  destek@deuzem.deu.edu.tr eposta adresleri üzerinden iletişime geçebilirler.

Sakai sistemi üzerinden öğrencilerimizin derslere ve düzenlenecek toplantılara ulaşabilmeleri için sisteme girişte öğrenci numaralı kullanıcı adı ile giriş yapmaları gerekmektedir. (2020…..@ogr.deu.edu.tr)

İsim soyisimden oluşan mail adresiniz ile sisteme giriş yaptığınız takdirde derslere ulaşım sağlayamazsınız

1. Online DEU ya nasıl girilir.
  2. Online DEU Şifre Sorunları Hakkında
  3. Online DEU Destek Hattı
  4. Online DEU Uzaktan Öğreniyorum Öğrenci El Rehberi
  5. Öğrenciler için 12 adımda online DEU Kılavuzu

• Sorun Çözme Ekranı           https://debishs.deu.edu.tr/Default.aspx

• Öğrenci numarası ile isim soyisimli mailin şifresini eşitlemek için alt sıra ortada bulunan “DEUZEM – Öğrenci numarası eşleştirme ekranı” isimli bölüme girilir.

• Açılan sayfadan isim ve soyisimli mailinizi yazılıp  “SAKAİ için EŞLEŞTİR” butonuna tıklanır.

DİKKAT!

Sakai’ye öğrenci numarası değil de DEBİS HS üzerinden aldığınız hesabınız ile giriyor ve ders bilgilerinizde sorun yaşıyorsanız; bu ekran ile eşleşme yapıp öğrenci numaranız ile SAKAİ’ye bir kez daha giriş yapmayı deneyiniz. Eşleşmeden sonra sorun devam ediyorsa lütfen DEUZEM Yardım Masası‘na durumu bildiriniz.

Derslerin İşlenme Süreci

Enstitümüzde 2020-2021 güz dönemi için dersler online olarak uzaktan öğretim yolu ile yapılacaktır. Derslerin takip edileceği platform “Online DEU Öğrenme Yönetim Sistemi” olup ilgili platforma ulaşabileceğiniz adres https://online.deu.edu.tr/ , sisteme giriş için Chrome tarayıcı kullanılması önerilir.

Belge Talepleri

Öğrenci belgesi, not durum belgesi taleplerinizi debis üzerinde bulunan belge talep sekmesinden yapabilirsiniz. Notlar kısmına mailinizi yazarsanız talep ettiğiniz belgeleriniz takip eden gün taratılarak mail adresinize ulaştırılacaktır.