ÖĞRENCİLERİMİZİN VE ÖĞRETİM ÜYELERİMİZİN DİKKATİNE: ÖĞRENCİLİK SÜRELERİ VE ÖĞRENCİNİN YÜKÜMLÜLÜKLERİ

Yayınlanma Tarihi: 04-07-2019

Doktora ve yüksek lisans öğrencilerinin yükümlülükleri hakkında bilgilendirme

Aşağıdaki erişim linkinde verilen dosyada doktora tez izleme toplantıları, yeterlik sınavları ve yüksek lisans öğrencilerinin öğrencilik süreleri ile ilgili mevzuat çerçevesinde öğrencinin yükümlükleri tanımlanmıştır.

Bu çerçevede belirtilen tarihler içerisinde yeterlik sınavlarının, tez izlemelerin toplantılarının ve yüksek lisans ders yükümlülükleri tamamlanarak tez savunmalarının yapılmaması öğrencinin kaydının silinmesi ile sonuçlanacaktır.

Tez izleme, yeterlilik sınavlarının ve tez savunmalarının gerçekleşmeleri ertesinde ilgili evrakların ve raporların en geç 3 iş günü içerisinde öğrencinin danışmanı tarafından, bizzat enstitüye teslim edilmesi gerekmektedir.

DİKKAT! İlgili yönetmelik ve kanunlar çerçevesinde aşağıda belirtilmiş hususlar haricinde kayıt silme sebebi oluşturabilecek durumlar mevcuttur. Sorunların en çok yaşandığı öğrencilik işlemlerine dikkat çekmek amacıyla bu metin hazırlanmıştır. Aşağıdaki bilgiler örn. hak dondurma, bilimsel hazırlık vs. gibi durumları içermemektedir.

Detaylı Bilgi İçin Tıklayınız