2022-2023 GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME SÜRECİ BİLGİLENDİRMESİ

Yayınlanma Tarihi: 20-09-2022

1. KAYIT SÜRECİ

Tüm öğrencilerimiz, 2022-2023 Güz Yarıyılında kayıt yenileme işlemini yapmakla yükümlüdürler.

• Kayıt yenileme işlemleri 27 Eylül-30 Eylül 2022 tarihleri arasında WEB kayıt sistemi üzerinden yapılacaktır. Ders kayıt sistemi 27 Eylül, Salı günü saat 10:00’da açılacak, 30 Eylül, Cuma günü saat 17:30’da kapatılacaktır.
  • Bir yarıyıl için öğrenci iş yükü 30 AKTS’dir.
  • 2022-2023 güz yarıyılında kesin kayıt hakkı kazanan Tezli-Tezsiz/Uzaktan Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans ve Doktora programı öğrencilerinin de ders seçimi yapmaları gerekmektedir.

Not: 2022-2023 öğretim yılı güz yarıyılında kesin kayıt esnasında harç ödemesi yapılabilmesi için ders seçimi yapan ve kaydının tamamlayan tezsiz ve uzaktan öğretim tezsiz yüksek lisans öğrencilerinin 27 Eylül- 30 Eylül 2022 tarihleri arasında yeniden ders seçimi yapmaları gerekmektedir.

2. DERS EKLEME ve DERS BIRAKMA İŞLEMİ

• Tüm programlar için açılan ve açılmayan dersler 05 Ekim 2022 günü ilân edilecektir.
  • Ders ekleme ve ders bırakma işlemlerini yalnızca seçtiği ders açılmayan öğrenciler yapacaklar ve açılan derslerden birini seçeceklerdir. Öğrencilerin açılan bir dersi bırakma hakkı bulunmamaktadır.
  • Öğrencilerimiz yukarıda belirtilen kayıt yenileme tarihleri arasında kayıt yenileme

Işlemlerini yapmış olmak kaydıyla, Ders ekleme ve ders bırakma işlemlerini 06-07 Ekim 2022 günü Enstitümüz erişim sayfasında bulunan form arşivinden

(https://sbe.deu.edu.tr/tr/form-arsivi/) Ders Değişikliği formunu doldurarak (43 No’lu Form) Enstitümüz kurumsal eposta adresine sosyalbil@deu.edu.tr  gönderebilirler.

3. WEB KAYIT DANIŞMAN ONAYI

• Kayıt işlemlerinin tamamlanması için Danışman onayı zorunludur. Öğrenciler tarafından yapılmış olan kayıt işlemlerini Danışman öğretim üyesinin kayıtların bitiş tarihi olan 30 Eylül 2022 saat 17:30’a kadar onaylaması gerekmektedir.
  • Öğrenciler, kayıt işlemi sonrasında işlemin onaylanıp onaylanmadığını kontrol etmek ve onaylanmamış olan kayıtlar için Danışmanlarıyla ya da Anabilim Dalı Başkanlığı ile irtibata geçmekle yükümlüdürler.
  • 2022-2023 Güz Yarıyılında kayıtlanan öğrencilerin Web kayıt onayları ilgili Anabilim Dalı başkanlığı tarafından yapılacaktır.