2021-2022 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI DERS KAYDI VE KAYIT YENİLEME SÜRECİ BİLGİLENDİRMESİ

Yayınlanma Tarihi: 27-09-2021

1.KAYIT SÜRECİ

Öğrencilerimiz, 2021-2022 öğretim yılı güz yarıyılında Dokuz Eylül Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği çerçevesinde kayıt yenileme ve ders kayıt işlemlerini yapmakla yükümlüdürler.

• 2021-2022 Öğretim yılı güz yarıyılı kayıt yenileme işlemleri 27 Eylül 2021 –29 Eylül 2021 tarihleri arasında WEB kayıt sistemi üzerinden yapılacaktır. Ders kayıt sistemi 27 Eylül 2021 Pazartesi günü saat 14:30’da açılacak, 29 Eylül 2021 Çarşamba günü saat 23.59’da kapatılacaktır.
  • Bir yarıyıl için öğrenci iş yükü 30 AKTS’dir.
  • Öğrencilerin sorumlu oldukları öğretim planı çerçevesinde zorunlu derslerini bulundukları yarıyıldan, seçimlik derslerini bulundukları yarıyıl için önerilen seçimlik derslerden ders sayısını ve AKTS değerini dikkate alarak seçmeleri gerekmektedir.
  • 2021-2022 Öğetim Yılı Güz Yarıylında kesin kayıt hakkı kazanan Tezli – Tezsiz/Uzaktan Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans ve Doktora programı öğrencilerinin de ders seçimi yapmaları gerekmektedir.

2.DERS EKLEME/DERS BIRAKMA İŞLEMİ

• Öğrencilerimiz yukarıda belirtilen kayıt yenileme tarihleri arasında ders kaydı ve kayıt yenileme işlemlerini   yapmış   olmak   kaydıyla   Ders   Ekleme/Ders   Bırakma   işlemlerini   30 Eylül 2021 saat 10.00 ile 30 Eylül 2021 saat 17:30’e kadar Enstitümüz WEB sayfasında bulunan form arşivinden (https://sbe.deu.edu.tr/tr/form-arsivi/) ”Ders Değişikliği” formunu doldurarak (43. nolu form) Enstitümüz kurumsal e-posta adresine sosyalbil@deu.edu.tr gönderebilirler.

3.WEB KAYIT DANIŞMAN ONAYI

• Kayıt işlemlerinin tamamlanması için danışman onayı zorunludur. 27 Eylül 2021 –29 Eylül 2021 tarihleri arasında öğrenciler tarafından yapılmış olan kayıt işlemlerini danışman öğretim üyesinin kayıtların bitiş tarihi olan 30 Eylül 2021 saat 17:30’a kadar onaylaması gerekmektedir.
  • Öğrenciler, kayıt işlemi sonrasında işlemin onaylanıp onaylanmadığını kontrol etmek ve onaylanmamış olan kayıtlar için danışmanlarıyla ya da anabilim dalı başkanlığı ile irtibata geçmekle yükümlüdürler.
  • 2021-2022 Öğretim Yılı Güz Yariyilinda kayıtlanan öğrencilerin web kayıt onayları ilgili anabilim dalı başkanlığı tarafından yapılacaktır.

4.İLETİŞİM İÇİN

• Aşağıda ismi yazılı lisansüstü programlarda kayıtlı ders aşamasındaki öğrencilerin kayıt yenileme işlemleri 28.09.2021 tarihinden itibaren yapılacaktır.

Avrupa Birliği Yüksek Lisans

Avrupa Çalışmaları Doktora

Afet Yönetimi Yüksek Lisans

Afet Yönetimi Doktora

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Yüksek Lisans

Elektronik Ticaret Yüksek Lisans

AR-GE ve İnovasyon Yüksek Lisans

Sağlık Hukuku Yüksek Lisans

Öğrencilerimize 2020-2021 öğretim yılı bahar yarıyılında başarılar dileriz.