2020-2021 Öğretim Yılı Tezli Yüksek Lisans Programlarına Başvuru Hakkında Önemli Duyuru

Yayınlanma Tarihi: 16-07-2020

Üniversitemiz Senatosunun 13.07.2020 tarihli ve 548/5  sayılı kararı gereği 2020-2021 öğretim yılı güz dönemi ile sınırlı olmak üzere, tamamen Türkçe eğitim yapılan enstitümüze bağlı tezli yüksek lisans programlarına öğrenci kabulünde yabancı dil puan şartı aranmayacaktır.

Eğitim dili yüzde yüz (%100) İngilizce veya yüzde otuz (%30) İngilizce destekli Türkçe olan yüksek lisans programlarımıza başvuru için gerekli olan geçerli yabancı dil puanı (*) olmayan adaylar da bu dönem başvuru yapabileceklerdir. Fakat bu adaylarımız için başvuru yaptıkları lisansüstü programın Bilim Sınavı öncesinde İngilizce dil sınavı yapılacaktır. Adayların yapılan dil sınavından en az 55 (Elli beş) puan alması durumunda girecekleri Bilim Sınavı değerlendirilmeye alınacaktır.

(*) Başvuru için İngilizce Yeterlik Belgesi : Yüksek lisans Programlarına başvuracak Adayların ÖSYM tarafından yapılan merkezi yabancı dil sınavından (İngilizce) en az 50 puan veya ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından eşdeğerliği kabul edilen sınavların herhangi birinden (son 3 yıl içinde) bu puan muadili bir puanın (Esdegerlik Tablosu 25022016) olması gerekmektedir.


  • Enstitümüz resmi tatillere denk gelmemek üzere her hafta çarşamba günü yönetim kurulu yapılmaktadır.

    Çarşamba günü yapılan yönetim kuruluna alınacak evrağın en geç aynı haftanın pazartesi günü mesai bitimine kadar enstitüye ulaştırılması gerekmektedir.

  • (zorunlu)

  • Font Boyutunu Değiştir
    Kontrast